Hoe duur is een beugel voor volwassenen?

Als volwassenen kan het nemen van een beugel een belangrijke stap zijn naar een rechte glimlach en een verbeterde mondgezondheid. Maar voordat je je tanden recht laat zetten, is het begrijpelijk om je af te vragen hoe duur een beugel is voor volwassenen. In deze blog gaan we hier verder op in.

Kosten van een beugel voor volwassenen

Er zijn verschillende soorten beugels beschikbaar voor volwassenen, elk met hun eigen prijskaartje. De traditionele slotjesbeugel is vaak de meest betaalbare optie. Veel volwassenen kiezen tegenwoordig voor de onzichtbare beugel. Deze zijn over het algemeen duurder dan traditionele beugels. Omdat de prijs afhankelijk is van het type beugel, is het moeilijk om van tevoren precies aan te geven hoe duur een beugelbehandeling is. Gemiddeld zal de prijs tussen de €3.000 en €4.000 liggen.

Factoren die invloed hebben op de prijs van een beugel

Naast het type beugel zijn er nog andere factoren die invloed hebben op de prijs van een beugel. Een belangrijke factor is de ernst van de tandafwijkingen. Als er sprake is van ernstige scheefstand of grote afwijkingen in de kaakstand, kan dit een complexere behandeling vereisen. Hierdoor zal de behandelingsduur toenemen en zullen ook de kosten van de behandeling hoger uitvallen. Daarnaast kunnen eventuele bijkomende behandelingen, zoals chirurgische ingrepen om ernstige kaakafwijkingen te corrigeren, ook bijdragen aan de totale kosten van de beugelbehandeling.

Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan de behandeling een uitgebreid gesprek te voeren met jouw orthodontist om een precieze inschatting te krijgen van de voor jou meest geschikte behandeling en de bijbehorende kosten.

Financieringsmogelijkheden voor volwassenen

Voor sommige volwassenen kan de prijs van een beugel afschrikken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de last te verlichten. Veel orthodontisten bieden flexibele betalingsregelingen aan, waardoor de kosten van de behandeling over meerdere termijnen kunnen worden verdeeld. Daarnaast zijn er ook bepaalde tandheelkundige verzekeringen die orthodontische behandelingen dekken. Het is altijd verstandig om met je orthodontist te overleggen over de financieringsmogelijkheden en om contact op te nemen met je verzekeraar. Zo weet je precies waar jij aan toe bent voordat je start met een beugelbehandeling.