contactinformatie
Ortho Flakkee
Langeweg 54 (Kamer 116)
3241 KA Middelharnis

0187 - 71 23 10
info@orthoflakkee.nl
Inloggen cliƫnt

Volwassenen

Orthodontie is er niet alleen voor kinderen in de groei, ook volwassenen kunnen met een beugel worden behandeld. Tegenwoordig is in onze maatschappij het dragen van een beugel door volwassenen volledig geaccepteerd. Een orthodontische behandeling kan noodzakelijk of gewenst zijn vanwege:

Functionele problemen:
Zoals bijvoorbeeld problemen met afbijten en kauwen van voedsel. Door scheefstand van tanden kan het schoonmaken van tanden en kiezen lastig zijn. Bij onvoldoende reiniging neemt de kans op gaatjes en tandvleesziekten toe. Ook kan een betere uitgangssituatie verkregen worden voor vervolgbehandelingen zoals het plaatsen van kronen, bruggen of implantaten. De behandelduur is in de regel niet langer dan op jongere leeftijd. Wel zijn de behandelmogelijkheden wat meer beperkt, omdat bepaalde orthodontische apparatuur alleen werkt tijdens de groei. Om die reden wordt bij volwassenen met ernstige afwijkingen vaak gekozen voor een gecombineerde orthodontisch-kaakchirurgische oplossing. U kunt zich aanmelden voor een intake consult, waarbij de orthodontist de situatie van uw gebit zal beoordelen. De orthodontist zal de behandelingsmogelijkheden toelichten en uw vragen beantwoorden.

Gecombineerde behandeling:
Wanneer er sprake is van een ernstige kaakstand afwijking kan een gecombineerde orthodontisch-kaakchirurgische behandeling een oplossing bieden. Naast een orthodontische behandeling met een vaste beugel krijgt de patiënt dan ook een chirurgische correctie van de kaken, uitgevoerd door een gespecialiseerde kaakchirurg. Wanneer uit ons onderzoek blijkt dat een orthodontisch-kaakchirurgische behandeling de voorkeur verdient of zelfs soms de enige mogelijkheid is, gaat de patiënt eerst voor een oriënterend gesprek naar de kaakchirurg. Dit oriënterend gesprek vindt plaats in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Maandelijks hebben de orthodontisten en kaakchirurgen een gecombineerd spreekuur. Bij dit overleg geeft de kaakchirurg verdere uitleg over de chirurgische mogelijkheden van de behandeling. In overleg met de zorgverzekeraar wordt daarna besloten of de behandeling kan worden uitgevoerd.

Onzichtbare beugels:
Regelmatig vragen volwassenen zich af of het mogelijk is de tanden te verplaatsen met een beugel die zo min mogelijk zichtbaar is. Er zijn verschillende typen minder opvallende beugels. Wij bieden keramische/witte slotjes aan. Dit werkt op dezelfde manier als de metalen slotjes alleen zijn ze minder zichtbaar.
Een andere optie is Invisalign. Voor meer informatie kunt u op deze link klikken.

Welke soorten beugels zijn er

Bent u benieuwd welke soorten beugels er allemaal zijn?
Wij hebben de soorten op onze website staan. Klik hieronder om deze te bekijken.

meer info
by Sitework